Augustus

Erik Meirhaeghe maakt derde regie bij Theater Stam

Augustus, ergens op de vlakte

Familiedrama met veel weerhaakjes

"Augustus ergens op de vlakte” is een familiedrama met tragikomische inslag van de Amerikaanse toneelauteur Tracy Letts uit 2007, bekroond met de Pulitzer-prijs en verfilmd met Meryl Streep, Julia Roberts,...En in november kan je het bewonderen op de Oudenaardse planken in het Leupegemse Schoolcomplex!

"Mijn vrouw slikt pillen en ik drink. Maar of zij slikt omdat ik drink, weet ik niet. Ik heb het afgeleerd om te spreken in naam van mijn vrouw..."

De Westons komen terug samen in het ouderlijk huis na het plotse verdwijnen van vader Beverly Weston. Het wordt geen liefdevol weerzien, integendeel, voortdurend vliegen vlijmscherpe verwijten heen en weer. Een familie met een beangstigende gave om elkaar het leven onmogelijk te maken. De mensen die je het liefst ziet, weten je het hardst te kwetsen ...

Erik Meirhaeghe

Regisseur Eric Meirhaeghe regisseert al voor de derde keer een vol-avondstuk bij Theater Stam. Waarom deze voorstelling spelen in Oudenaarde: “Het is allereerst een bijzonder goed verhaal. De opeenvolgende gebeurtenissen leggen steeds meer familiegeheimen en –geheimpjes bloot. Het ontbreekt dan ook niet aan een aantal verrassende onthullingen. Het is een familiedrama dat serieus wordt uitvergroot, maar dat toch zekere herkenbaarheden in zich draagt.

Verder zit er werkelijk van alles in: spitse en snijdende dialogen, een wervelende taal, keiharde confrontaties, broze onthullingen, toestanden die extreem worden uitvergroot, zaken die herkenbaar zijn, mix van emoties...

En niet te vergeten, het is een verhaal met een grote bezetting waarin alle personages heel interessant zijn om te spelen, waarin acteurs diep kunnen gaan in het ontwikkelen ervan. Een zegen voor een theatergezelschap zoals STAM er een is, dus.”

“Het is pas ‘n goe feestje als er iets sneuvelt, zeg ik altijd!”

Met Eric Meirhaeghe als regisseur en een grote STAM-clan op de planken met Cornelis BlommaertIna BonamieMarie BoullartKoen Browaeys, Rudy Degryse, Guy Elyn, Brecht GhyselinckMarc HoutekierSofie MeysmanBrigitte Moerman, Nele Schaubroeck, Sandy Vermeulen en Katrien Meysman.

Première: vrijdag 8 november 2019 om 20u
Volgende voorstellingen:
9 - 14 - 15 - 16 - 21 - 22 - 23 november 2019 telkens om 20u

Reserveren via onze reservatiepagina

Foto's zijn van Charlotte Elyn